минута за Коледа

Минута за Коледа | Студентски съвет

Съвсем спокойно мога да кажа, че първият ми проект, като част от Студентския съвет на Софийски университет, е „Минута за Коледа”.

В идеята има доза приключение и разпространява духа на празниците чрез пожеланията на студентите. Всеки може да се включи, ако намери масите с кутиите за писмата в сградите на СУ. Направете си разходка из факултета и намерете масата. Ще обясня концепцията като попълването на ваучер за телефон. Взимате лист и пишете пожелание за Коледа или за Нова година, за живота, някакъв съвет. Абсолютен авторски избор е при писането. След като напишете мислите си, които се предполага да са позитивни и смислени, но знаем, че чувството за хумор е по-силно. Пускате писмото в кутията, а след това си гледате задълженията за деня. Не, няма да отнеме точно една минута, но до 3 минути със сигурност, ако си измислите пожеланието, след като прочетете статията.

Писмата ще бъдат изпратени на случаен принцип из цяла България директно в пощите. Може да ви отговори някой на пожеланието. Коледа е зад ъгъла, усеща се все по-силно. А духът на празниците може да стигне до пощите ви. В репортаж по новините чухте и организаторите да споделят малко коледно настроение. Идеята се прави за втора поредна година.

Дизайнът на писмата е по моя идея, в която исках да добавя алтернативни цветове на вече типичните за Коледа – червен и бял. Не исках да се получи като мартеница, обмисляхме да добавим зелено, но накрая се съобразихме с цветовете на Студентския съвет плюс коледните червени мотиви. Шапката на логото и снежинките за фон предразполагат авторите на пожеланията.

„Минута за Коледа” е инициатива, която е перфектна за времето си и сплотява не само студентите и преподавателите в празнична атмосфера, а и хората извън университета. Подобни идеи мотивират. Отделете минута да кажете хубава дума на някого и не забравяйте да си проверите пощата извън компютъра!

NAS NEYCHEV

Nas NeychevМинута за Коледа | Студентски съвет