#Interview: Наделина Добрева

Защо трябва да има подобни конкурси?
Мис Национален отбор” е много по-различен от всички останали конкурси. Тук не се търсят перфектни мерки, търси се положително излъчване, хъс за победа, точно това са качествата, чрез които едно обикновено момиче може да бъде идеалният талисман на националите ни. „Мис Национален отбор” е патентована продукция в България от Магдалина Георгиева, трябва да има подобни конкурси, защото по този начин спортът се популяризира по един необикновен начин.

Колко е важна красотата и отговорност ли е да си красива?
Ако не притежаваш никакви други качества, освен външната си красота, предполагам е доста отговорно да си красив, защото по друг начин не можеш да пробиеш в света.

Това ли е първият ти кастинг?
Да, това беше първият кастинг за мен.

nade1

Какъв беше кастингът за теб?
Кастингът за мен бе едно изключително преживяване, едно ново предизвикателство и един изкачен нов връх.

Какъв е съветът ти към бъдещите участнички?
Бъдещите участнички ще се явят на кастинг отново след две години. Съветът ми към тях е да бъдат себе си, защото в „Мис Национален отбор” се ценят индивидуалните и уникални качества. Там се търси различното. Не е нужно да подражаваш на някого, за да успееш. Ако имат спортен дух и хъс за победа, мястото им на финала е сигурно.

Мажоретка или Мис?
За мен по-скоро Мис, въпреки че съм била и мажоретка на баскетболен отбор. Когато си Мис, ти си сама там долу на терена и това да повдигнеш духа на отбора и публиката е изцяло в твои ръце.

Какъв беше лагерът?
Лагерът на „Мис Национален отбор” бе едно предизвикателство за всички момичета. Като започнем от спортната подготовка, която по нищо не отстъпваше тази на националните ни отбори. Играхме футбол, волейбол, баскетбол, като за всеки от отделните спортове имахме известен спортист-ментор. Да живееш 30 дни под един подкрив с 18 красиви жени, които същевременно са конкурентки, също не е лесно, но смятам, че всяка една от нас се справи добре и приятелствата, които успахме да създадем, ще ни останат за цял живот.


Какви бяха режимът и тренировките там?

През първата половина от лагерът не знаехме какво ни очаква. Още първата сутрин ни събудиха в 6 часа с петел и имахме 10 минути, за които да се оправим и да заминем на тежка физическа подготовка на Витоша. Всеки ден имахме различен спорт, а момичетата, които се справяха най-зле бяха излъчвани за резерви.


Ако трябва да номерираш уменията, които си придобила по време на шоуто, как би подредила най-важните 10, като номер 1 е най-важният?

Най-важните умения, които придобих в шоуто ще ми бъдат от полза цял живот. Най-важното нещо за мен, което научих е, че за да успееш в каквото и да било, преди всичко трябва да бъдеш спокоен, това е много важно и за спортистите. Когато играхме футбол, бях вратар и трябваше накрая на мача да ми бият дузпи. Психиката ми надделя над съперничките ми и за това се справих добре. Трябва да си уверен в собствените си способности. Търпение също е качеството, което придобих там. В „Мис Национален отбор” място за страх няма. Когато влязох в тясната, кална шахта, пълна с плъхове, фобията ми от малки пространства изчезна, също и страхът ми от плъхове. Влизаш и мислисш единствено за победата на отбора ти.

nade2

Как се стига до финал?
До финала се стига с много труд и усилия. Във всяко едно изпитание трябва да дадеш най-доброто от себе си.

Какво не ти достигна, за да спечелиш?
Какво не ми е достигнало, за да спечеля, трябва журито да каже. Аз съм доволна от представянето си.

Каква е твоята утешителна награда?
За мен утешителна награда няма, защото не се чувствам като загубила. Избрани сме от 400 момичета, стигнали сме до финал, ние всички сме победителки в живота. А и спечелихме нещо много по-важно и ценно от короните – това са приятелствата, които създадохме, именно на тренировъчният лагер, натрупахме опит, който също ще ни бъде от полза.

Чувстваш ли се известна и какво следва след този конкурс?
Известна не се чувствам в никакъв случай. Продължавам да работя за агенцията и цялото ми лято е изпълнено с различни, интересни спортни ангажименти.


Тъй като си обучена да го правиш… Как най-добре ще кажеш на хората, че е приятно да се участва в реалити формати?

Който е силен характер и обича новите предизвикателства, реалити форматите ще му бъдат много забавни, но те със сигурност не са за скучни и затворени в себе си хора. На моменти имахме чувството, че не сме на лагер, ами участваме в някакъв сериал и всяка играе своята роля, но това също бе забавно.

Твоето финално пожелание за читателите.
На читателите на този прекрасен блог, пожелавам едно изпълнено с емоции лято. Преследвайте мечтите си, вярвайте в тях и поемайте предизвикателства в живота, защото именно по този начин израствате, като хора.

Interview: Наделина Добрева

NAS NEYCHEV

Nas Neychev#Interview: Наделина Добрева