БЪЛГАРСКИ ТЕКСТ НА ПЕСЕН 2019

Конкурсът се организира за четвърта поредна години и за пръв път регистрацията за участие ще бъде отворена за ученици. Организираме общество за създаване на авторска музика на български език. Музиката се нуждае от филологическо отношение и вярваме, че качеството на словото е ключът за стойност на песните.
NSD_Logo
Logo 1 Black Transparent

Критерии за оценяване

  • смислов и културен принос
  • инструментация
  • структура
  • оригиналност
  • ритъм
  • техника

Регистрация за участие

Регистрациите се отварят от 31 януари 2019г. до 30 април 2019г. Участието става чрез попълване на формуляра. Всеки участник има право да добави до 3 текста, които задължително са изцяло на български език. Конкурсът е отворен за всички студенти и ученици от цял свят, които пишат на български език.

Награждаване

За четвърта поредна година се проведе конкурсът Български текст на песен, организиран от SlavConf. с подкрепата на Списание Осем, UAC Management и Национален студентски дом.

Първо място спечели Лъчезар Йорданов с текста „Отстъпи ми честта”. Той също така спечели и третото място с текста „Вземи си пламък”. Лъчезар е студент по комуникации и физична електроника в Софийски университет. Второто място спечели Кристиана Атанасова, която е студент в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в специалност „Поп и джаз пеене”. Нейният текст „На километри” е оценен много високо от журито.

Лъчезар беше награден с плакет от директора на лондонската музикална компания UAC Management Христо Пенчев. Финалистите получават дигитален сертификат и книги от Национален студентски дом.

Специално внимание трябва да обърнем и на текста на Бейхан Ахмед „Мухички”, който получи най-високата оценка за оригиналност в конкурса. Студентът по психология в СУ и автор на „Мухички” получава дигитален сертификат за „Награда на общността”.

Награждаването ще се състои на през юни 2019г. в Национален студентски дом, пл. Народно събрание.
error: