#Tiara: Александър Цветков и театъра

Отново се срещаме с актьора от Театър „БХАЛГ“ Александър Цветков, за да ни разкаже подробности около театралната формация и предстоящите събития.

Здравей! Как се чувстваш?
Привет! Чувствам се добре, зареден и оптимистично настроен.

Последната ни среща бе малко преди премиерата на „Шоу-лекция за щастие“. Разкажи – как мина, как се прие, екипът доволен ли е?
Да, екипът е много доволен! Приключихме трудната за нас 2016г. с представление, а това е ясен сигнал, че всичко е наред! Салонът на Театър „ОСВОБОЖДЕНИЕ“ беше почти пълен. Вярвам, че публиката ни хареса, въпреки студената вечер на 13-ти декември – надявам се, сгряхме нечии сърца.

Какво предстои пред спектакъла? Има ли нещо ново?
В представлението има промени, някои драстични. На първо място редно е да отбележа промяната в актьорския състав. Новото лице Калоян Велинов, вложи невероятна всеотдайност и нова енергия, която се отрази на всички ни положително. Калата, направи сериозно впечатление на първите си репетиции, демонстрирайки характер, професионализъм и настроение.

Ще се играе ли скоро?
Да, скоро зрителите ще може да ни гледат отново. За пръв път тази година ще изиграем именно „Шоу-лекция за щастие“ в реновираната зала на кино „Люмиер” в НДК. Датата е 18 април, от 19:00ч.

Очакваш ли толкова централно място да предизвика повече внимание към представлението и театъра?
Да си призная – старая се да не се ангажирам с очаквания. Надявам се, да дойдат повече зрители, защото се оказа, че текстовете на Иво Иванов от „Кривата на щастието“ са не по-малко въздействащи и от сцената. Бих искал все повече хора да се запознаят с творчеството на този изумителен българин, а дали ще предизвика повече внимание към нас – мисля, че целите на представлението и театъра са други…

alexander-cvetkov

Какво ново покрай Театър „БХАЛГ“?
Предстои ни участие на фестивал. „Океан от любов“ в Пазарджик е първото място, където ще „акостираме“, а малко след това ще играем в кино „Люмиер” на 18-ти. Очакват ни тежки репетиции през месеца, тъй като е крайно време за втора премиера на пост-апокалиптичния „19:11“, а се задава и рождението на детската пиеса „Супер Марио“.

На плаката се забелязва едно ново лого – АЛЕ-ХОП ПРОДАКШЪНС. Това е нещо ново навярно? И какво доведе до раздялата със СТАР ИКАРС АРТИСТ?
Не сме се разделяли със СТАР ИКАРС! Напротив! Продължаваме да творим заедно в името на реализацията на млади таланти, търсейки нов, алтернативен път в сферата на сценичните изкуства. Георги Симеонов като ръководител на ОПЕРА НОВА и СТАР ИКАРС АРТИСТ е страхотен професионалист и основен наш партньор. Единственото, което ни разделя или определя като различни е това, че неговите проекти са насочени в сферата на опера , оперета и симфоничните концерти, а ние сме концентрирани в драматичния театър. АЛЕ-ХОП е нова продуцентска къща, която ни помага в процеса на реализация на плановете и целите на Театър „БХАЛГ“.

Предстои ли стартирането на нов сценичен проект в Театър „БХАЛГ“?
В момента до колкото знам се търсят подходящи артисти за новата ни пиеса. Казва се „Ъперкът“ и е много въздействаща история, написана от украински автор, но за нея ще кажем повече когато му дойде времето.

TEDDY RUSSEVA

Teddy Russeva#Tiara: Александър Цветков и театъра